Friday, December 28, 2012

:: Berdebar ::

Assalamualaikum semua...

harapnya sihat2 belaka..aku sehat je dengan perut yang semakin membesar...hehe
menjangkau ke minggu 36..makin berdebar2 pulak rase walaupun ni anak ke2..hihi...
persiapan semua dah siap..cuma tunggu smpi waktu je untuk bersalin..
harap2..semua dipermudahkan...
cuma masih berkira2 sama ada nak berpantang kat umah sendiri atau kat umah mak..
kalau ikutkan suami, suruh pantang kat umah sendri jek..die ade offer gak..nak rase pantang kat t'ganu ke?..gulp...kena fikir byk kali la kalau nak pantang kat umah mertua..hehe...
biasela...walau ape pun, kite mesti cari mak kite dulu kan? hahaha...

kalau pantang kat umah mak, nanti mak kena jaga sekali adik yg dlm pantang...skg ni kami tengah sama2 menunggu hari...beza 2minggu je ngn adik....due adik 13/1..aku pulak 25/1...harapnye, takde sebarang masalah kali ni..moga dapat melahirkan baby ke2 dengan mudah dan selamat...

kalau pantang umah sendri pulak, kena pikir nak naik turun tangga dari dapur ke bilik air pulak..banyak nye nak kena pikir...agak2..kalau seminggu dua kat umah mak, dah baik sikit tu baru duk umah sndri abiskan pantang..ok kot cmtu..cuma tak tau la suami nak ke tak...tgk keadaan la cmne..bukan jauh pun umah mak..hihih...

semakin mendekati waktu nak bersalin, ingatkan boleh rase cool jek..tup2..project manager kat opis ni plak yang wat kite rase kalut n takut...wife die doktor..pstu die dah sebuk suruh kite siapkan semua perkara...pstu siap ckp yang penting air selusuh..suruh suami buatkan..
aku ni dah la tak pernah minum air selusuh..mak tak penah buatkan pun...dulu minum air zam2 dengan selawat je...pstu baca la doa macam2 mintak mudah bersalin..hehe..

kali ni sangat berharap dapat fully bf bb..masa Alif dulu, start masuk kerja dah terpaksa campur dengan fm..tp masih bf smpi la nak dapat adik..hihi..Alhamdulillah, walaupun dah kelengkapan perang dah beli sikit2..harap2 nye berjaya..dengan sokongan suami..kalau tak sokong pun nak try jugak la..hihih :) misi utama kena beli peti ais dua pintu pulak la lepas ni.. :)

kawan2...doakan aku senang bersalin ye..dan takde masalah yang berlaku..semoga Allah permudahkan segala urusan...Aamin...


1 comment:

Adilah Binti Abdul Rahim said...

Semoga semua dipermudahkan ye kak jun... :D