Friday, September 11, 2009

::BukA PuaSa at Corus Hotel KL::

salam ramadhan semua...
pergh..da nk abis puase..br nk bukak cite psl puasa..heheh...takpe la...tp cite kali ni psl bukak pose kat Corus Hotel Jln Ampang KL semalam.. (10 Sept 2009)..company organize bukak pose ni for Celcom Staff, Alcatel & SM...actually for this 3 big company..tp cume dua company je dpt join..satu lg company gtau diorang da dpt jmputan dr subcon lain..takpe la...jimat skt..hehe...

peh..jimat la sgt kununnye...satu kepala kna charge RM 79++..tu kalo byr pki kad kredit..kalu byr cash..kna RM 90++ sekepala..mhl giler..tp takpela..bkn aku yg byr..bos yg byr..aku tlg mkn jek..hehe..

bukak pose ni almost every year buat la..utk loyal customer ni..sbb kebanyakan job ktorang dpt pon dr diorang...so..celebrate la sket..hehe...thn lepas buat kat Kelab Darul Ehsan utk staff Pernec & Alcatel..ok la..mknn bole thn..kat corus ni cmne ek?? sedap ke..uhuk..tggu...


kuar dr opis dlm kul 530..nek satu keta ngn boss..kitorang ni..tak reti jln..kang sesat2 smpi mane...ahaks..smpi corus hotel dlm kul 630..nsb bek jln taklan jem teruk..kalu tak, msk la kitorang dlm keta tuh..hehe...smpi corus, ade gak la bbrape org staff Celcom yang dah smpi...diorang ni mase booking ngn kitorang, takde plak ckp nk bwk anak2..tup2 aku tgk..cm ramai je bbudak..ade yang sume 4 org anak die bwk..hehe...nsb bek la ade yang tak jd dtg..so ade la kerusi n meja kosong lbh..fuh..selamat..kalu tak..dok atas lantai ar jwb nye..hihi.. ('',)

menung2 jap..dok pk nk mkn ape nti..sedap ke tak mknn kat cni...muat ke tank aku yg kecik ni..heheh...

nak posing2 jugak...hehe..yang ni kak jun (account exec) & ida (my sis-technical clerk)...kalu ikutkan..kat opis aku ni..yg pmpuan sume namenye bermula ngn jun..wah..glamer sungguh name kami..ahaks..

dlm kul 7lbh tu..masing2 pon dok sebuk la nk amik mknn..masa yg ditunggu dah tiba!!!!..heheh..so ape lg..jom kite tgk..ape yg ade..

haaa...yg ni aku punyer..nk mkn lauk2 je..nasi amik sket jek...memula mkn kurma dlu...
1. udang tu beso gak la..tp rasenye agak hampeh sket..kurang masin..
2. sate tu..cume dpt dua cucuk je..takpela..nk rase kan..hmm....agak kurang enak la..sedap lg sate aku bli kat pekan meru..hehe...
3. sayur campur..sedap la..sbb suke mkn sayur tu
4. nasi ape tah tu..tak best.. (",)
yang ni saje jek kjun tu amik lebih...
1. sotong black pepper kot...ok la..sbb ske mkn sotong gak..cume kurang power rase black pepper die..ehhe...
2. mihun ape ek name die...pon same..kurang masin...
3. ketam goreng...uh..teringin nk mkn ketam...tp tu la..sbb mkn kat hotel kan..cover2 sket la..hehe...mcm tak fresh ketam tu..
4. ayam tandoori...rempah die cm tak msk lak..hehe..sedap g kat kedai mamak..huahuahua...
pas da siap2 mkn...jom kite solat....hotel punye la besau..tp takde telekung plak kat surau die..nsb bek dah prepare awl2 dr opis...so..selamat la...hhehe..pas solat maghrib ade lg acara sambung2 mkn..hehhe...saje jek tak mau amik pic mknn yg aku mkn sume tu..cm mkn byk plak..heheh...kate je tank kecik..mkn tak hengat kau...huahuahua...
before blk opis nk amik keta..posing2 dlu la kat hall die ni..nsb bek pemandangan agak cntek la gak..cume tgn cameraman ni je amik pic tak bgs...pic shaky la pulok...hhhe...tgn ko 'pengkor' la dik..tak bedung ke...('',)..tgk akk amik pic korang kat bwh tu plak..cun jek..hehheh...


hmm...mamat dua org ni antara org penting boss gak la..org kanan kiri bos..heheh...biasela..pas berbuka..ape lg..sesi sedut asap la tuh..tgk tu kat tgn diorang....ntah bile la nk berhenti nyer...

pas selesai semua...gerak blk dr corus pkul 915 mlm..jln agak jem..so smpi opis dalam kul 10...amik keta pstu terus blk umah...aku sgt la lemah nk drive memalam...mate skt..huhu..takpe la..kugagahi jua..hehe..smpi umah kul 11..lmbt siot..da time tido aku tuh...pstu ape lagi...da solat sume..mate pon da tak sanggup nk celik dah..jmpe bantal terus je zzzzzzzzzzzzzz...hehe...

so..arini plak ade bukak pose kat tasik indah shah alam..yg ni utk staff celcom klang & bukit Raja Warehouse plak..rasenye..yg ni kitorang tak g kot..org laki jek...mgu dpn..bukak pose utk staff opis lak..tgu entry seterusnye k...

sampai cni dlu..daaaaaaaa..........

2 comments:

apiskedah said...

bos hang belanja main con hang tu sbb nak loby projek la tu utk tahun depan plak...wakakkaa...hang igt aku tak tau...nak bg hadia rasuah jd buat la majlis berbuka puasa bersama2 klien...wkakaka...biasa jer ayat2 tu..dah selalu dgr..tu baru skit, byk lagi idea boleh..

azinuj said...

ish..ayat tak leh blah lgsung..tk ikhlas namenye tuh..